Het is steeds weer spannend om mijn werk van de machine te halen. Het textiel is niet langer vlak, maar gaat vormen en bewegen, het textiel komt tot leven. Het creëren van beweeglijkheid, driedimensionaliteit en veranderlijkheid in textiel vormt een rode draad in mijn werk.

Gefascineerd door de onuitputtelijke mogelijkheden van breien en weven zoek ik de grenzen van de technieken en machines op.

Mijn textiel heeft geen inferieure achterkant, maar is vanuit verschillende hoeken benaderbaar. De ogenschijnlijk losse structuren verleiden je tot aanraken en blijken dan toch met elkaar verbonden. Het punt van de verbinding is essentieel in mijn werk. Evenals de rol van mensen en andere factoren die mijn werk in beweging zetten.

rekbaar breisel zonder elastiek

Gefascineerd door de onuitputtelijke mogelijkheden van breien en weven zoek ik de grenzen van de technieken en machines op. Door mijn onderzoekende aanpak krijgen bestaande materialen en processen nieuwe eigenschappen. Zo heb ik een krachtig en grote rekbaarheid bereikt in een breisel zonder het gebruik van elastiek.

Door tijdens het maakproces in nauw contact te blijven met het materiaal en de techniek bereik ik door steeds parameters aan te passen de meest bijzondere resultaten. Ik werk zowel met ambachtelijke alsook met industriële machines. Ambachtelijke machines bieden de ruimte om intuïtief te handelen, industriële machines bieden eindeloze vrijheid in complexe vormen.

Behalve eigen werk dat tentoongesteld wordt, maak ik voor particuliere klanten textiel op maat.
Ook bundel ik geregeld mijn krachten met samenwerkingspartners die willen innoveren met gebruik van textiel. Deze samenwerkingen variëren van spannende experimenten tot daadwerkelijk gerealiseerde producten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Ik denk graag mee over de ideale oplossing.


Achtergrond

Tijdens mijn studie Industrieel Product Ontwerp aan de Haagse Hogeschool leerde ik te denken en ontwerpen in mogelijkheden. Intuïtief koos ik altijd al voor zachte en flexibele materialen. Na het succesvol afronden van IPO in 2012 besloot ik dan ook verder te leren en uitgedaagd te worden op de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Gent, België in de richting textielontwerp. Bij deze textielopleiding is textiel losgekoppeld van mode. Momenteel heb ik mijn eigen studio in Den Haag met 2 breimachines en 3 weefgetouwen.